Courses and lectures
Tule mukaan inspiroivalle kurssille – saat käytännön ohjeita miten tehdä syötävästä metsäpuutarhasta helppohoitoinen, mutta samalla yltäkylläinen ja opit mitä kasveja kannattaa valita Suomen olosuhteisiin.
Kurssilla pääset samalla tutustumaan Frantsilan Luomuyrttitilaan ja sen vanhoihin perinnepuutarhoihin, yrttiviljelmiin ja Jatulintarhan metsäpuropolkuun. Näissä oppaana toimivat tilan perustajat agronomit Virpi ja James Cormier.
KURSSIN TEEMOJA:
• Mitä on syötävä metsäpuutarha, sen suunnittelu ja perustaminen.
• Kuinka rakentaa paikallista ekosysteemiä tukeva syötävä metsäpuutarha, joka tarjoaa ravintoa niin ihmisille kuin muille ekosysteemin osasille.
• Mitä mahdollisuuksia monivuotiset ravintokasvit tarjoavat meille osana ekosysteemiä ja mitä monivuotisia vihanneksia meidän on mahdollista kasvattaa monimuotoisessa metsäpuutarhassa.
KOULUTTAJAT:
Juha Ujula – Hortonomi ja permakulttuuriopettaja
Ulla-Maija Takkunen – Hortonomi ja metsäpuutarhakouluttaja
Koulutusmaksu: Tarkista Frantsilan kotisivuilta
Mahdollisuus myös majoittumiseen. Varaa majoitus Frantsilan Hyvän Olon keskuksesta ja kerro samalla myös mahdollisista erikoisruokavalioista.
info@frantsilanhyvanolonkeskus.fi / 040 591 8742.
Muut tiedustelut: 03 343 5500 koulutus@frantsila.com
Ilmoittautumiset 2.5.2024 mennessä
Mikä on syötävä metsäpuutarha, mistä elementeistä se koostuu?
Kuinka tukea paikallista ekosysteemiä, palvella rakentavasti maata, luoda yltäkylläisyyttä ja tukea yhteyttä maahan?
Miten suunnitella toimiva, palveleva kokonaisuus?
Mitä mahdollisuuksia monivuotiset kasvit tarjoavat meille ja kaikelle?
Mikä on meidän osamme tässä kaikessa?
Kouluttajina metsäpuutarhurit Ulla-Maija Takkunen ja Juha Ujula
Kurssimaksu 230 €/hlö
Sisältäen koulutuksen, ruoat, kahvit
Mahdollisuus telttamajoitukseen
Ilmoittautumiset 28.5.2023 mennessä
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: ullatakkunen@hotmail.com
Huom! Sama kurssi järjestetään myös elokuussa 19 – 20.8 2023 :)